14 Haziran 2007 Perşembe


Geçen hafta sonu Güdül Sorgun köyü ve göletinde 29 arkadaşımızla yaptığımız doğa yürüyüşü etkinliği sonrası bu hafta sonu da değişik bir bölgede doğa yürüyüşü etkinliğimize devam etmek istiyoruz.

Sorgun göleti yürüyüşü öğleden sonra inceden inceden başlayan yağmur altında yapılmıştır. Yağmur giderek şiddetini artırmış ve gün boyu devam etmiştir. Yaz olduğunu düşünerek yağmurluk getirmeyen ve 16 km parkurda uzun yürüyüşe katılan arkadaşlarımız ayak parmaklarına kadar ıslanmışlardır. Sanırım 1 sene içinde sürekli yağmur altında yürüdüğümüz hiç etkinlik olmadı. Ama bu etkinlikte Ercan arkadaşımız uzaktan bir karaca'yı görüntülemeyi başarmıştır. Yağmur altına ve uzaktan çekildiği için net çıkmayan bu fotoğraf bir yana önemli olan bu varlıkların biz insanların baskılarına rağmen doğal ortamda yaşadıklarını bilmek ve görebilmenin daha önemli olduğunu düşünüyoruz.

Sorgun göleti etkinliğinde fotoğraf çeken arkadaşlarımızdan Ali BÜKE'nin fotoğraflarına http://picasaweb.google.com /alibuke/GDLSorgun linkinden, Aslan YAZAR'ın çektiği fotoğraflara http://picasaweb.google.com.tr /arslan.yazar/SorgunYaylas linkinden, Münevver KARABACAK'ın fotoğraflarına http://picasaweb.google.com /munevverkarabacak/GDLSorgunYay las10062007Ayakizi linkinden , http://picasaweb.google.com /iergun/SorgunGLeti linkinden, Ercan ASLAN'ın çektiği fotoğraflara http://s64.photobucket.com /albums/h193/sagar_matha /SorgunGoletiDY_10062007ea/ linkinden ulaşabiliriniz.

Arkadaşlarımıza çektikleri fotoğrafların linkini bize gönderdikleri ve tüm grup üyelerinin paylaşmalarını sağladıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz.


UYARI: YAZ DÖNEMİ İÇİN UYGUN GİYSİLER.(OKUYUNUZ)

40-50 lt veya daha küçük sırt çantası, en az 500 mg su ve su kabı, öğle yemeği için kumanya, konçlu tabanı yumuşak iyi bir yürüyüş ayakkabısı, araç için yedek ayakkabı(isteğe bağlı), yedek çorap, bacakları ve kolları kapatan ince üst ve alt giysi, şapka, bandana, gözlük, koruyucu krem, meyve suyu, meyve ve karbon hidratlı yiyecekler, ıslak mendil, kullanılan kişisel ilaçlar, yağmurluk, üst koruyucu giysi, basit ilk yardım malzemeleri, baton-fotoğraf makinası(isteğe bağlı)

Her ne olursa olsun kalın giysi giymekten ve bulijin pantalon giymekten kaçınmanızı öneriyoruz. Doğa yürüyüşünde uygun olmayan ayakkabılar sizi yorabilir ve ayağınıza zarar verebilir. Ayağınıza uyumlu iyi bir ayakkabı almanızı öneriyoruz. İyi bir ayakkabıyı kalın etli bir çorapla giymenizi de ayrıca hatırlatıyoruz. Doğa yürüyüşü ve dağcılık etkinliklerinde gereksinim duyduğunuz malzemeleri temin etmek için sizlere yardımcı olabiliriz.

Işık dağı zirvesinde görüşebilmek dileğiyle. Kendinize iyi bakın.

Haşim AĞCA / Ercan ASLAN

0532 / 422 16 42 | 0535 / 276 05 53

hasimin@ayakizi.web.tr
ercanaslan@gmail.com
REF TUR seyahat acentası
Atatürk bulvarı No: 83/2 Kızılay-ANKARA
Tel: 430 18 66
İlgili kişi: Evren BULUT

BU ETKİNLİK İÇİN ARA DURAK VE VARIŞ ZAMANLARI

1-Kumrular caddesi : 07.35

2-Milli Kütüphane : 07.45

3-Armada : 07.50

4-E5 Batıkent Jandarma/Carrefour : 08.00

5-E5 Batıkent Gima önü : 08.05

ü6-E5 Endi market : 08.10

7-E5 Eryaman Göksu göleti karşısı : 08.15
NOTLAR:

1- Etkinliğe gelirken katılımcılarımızın mevsim koşullarına uygun ince ve boy giysiler giymelerini, yağmurluk, panço, gözlük, bandana, şapka, eşarp, krem gibi koruyucu aksesuarlar, öğle yemeği için kumanya ile en az 1 lt lik su kabı getirmelerini öneriyoruz.

2-Cuma akşamından sonra yapılacak rezervasyon iptallerinde ilgili kişilerden gezi ücreti alınacaktır. Üye ve katılımcılarımızın bu durumu göz önünde bulundurmaları ve cumadan sonra rezervasyonu iptal etmemelerini rica ediyoruz.

3- Belirtilen zamanlamalar çok yaklaşık olup 5 dakika önce ara durak yerlerinde olmanızı ve orada bulunduğunuzu grup sorumlusu arkadaşımıza bildirmenizi öneriyoruz.

4- Ayakizi gezi grubu kültür ve doğa gezilerini A grubu karneye sahip REFTUR seyahat acentasının yasal güvencesiyle yapmaktadır. Bu nedenle REFTUR'un organize ettiği geziler Ayakizi Yahoogroups adresinden sizlere duyurulmaktadır.

Gezilerde ve etkinliklerde görevlendirilen acenta sorumluları ve rehberler gezi öncesinden belli olmamaktadır. Gezi iletilerinde ismi belirtilen şahıslar kontak isimler olup bağlayıcı isimler değildir. REFTUR acenta sorumlularını ve tur rehberlerini her zaman değiştirme hakkına sahiptir.

Hiç yorum yok: