14 Haziran 2007 Perşembe

Daday At çiftliği gezisi

,


Sezonun birinci ve ikinci Daday at çiftliği gezisine hazırmısınız? Geçen sezon 4 kez yaptığımız bu etkinliğin ilkini 16-17 haziran 2007 cumartesi-pazar günleri, ikinci geziyi de 23-24 haziran 2007 cumartesi-pazar günleri sizlerin katılımı ile gerçekleştirmek istiyoruz.


Unutmayın burada yer bulmak çok zor, konaklama kapasitesi çok az ve rezervasyon süresi çok kısıtlı olduğunu hatırlatmak isteriz.


Etkinliğimiz 15 haziran 2007 cuma ve 22 haziran 2007 cuma akşamı saat: 21.30'da Ankara Atatürk lisesi önü Sezenler sokaktan hareketle başlayacaktır.


1.GÜN: Yol ikramlarıyla Akyurt-Çankırı-Kastamonu üzerinden yolumuza devam ederek sabah saat: 04.00 civarında Çömlekçiler köyündeki çiftlik evine yerleşiyoruz. Odalarımızda 4 saatlik bir uyku ve dinlenmenin ardından çiftlik evinin bahçesinde nefis bir kahvaltı yapıyoruz. Nasıl bir kahvaltımı? Gelin görün lütfen. Kahvaltı sonrası Traktör romörkuna binerek Halaçoluğu yaylasına çıkıyoruz. Doğal orman içindeki yollardan geçerek 1650 mt yükseklikteki tepeye çıkıyoruz. Su kaynağının başında traktörden ayrılıp etrafta kısa süreli güzel bir yürüyüş yapıyoruz. Tekrar su kaynağının başına gelip mangalda sucuk partisi ile güzel bir öğle yemeği yiyoruz. Tabi kahve ve çaylarımızda olacaktır. Minderler veya çimlerin üzerinde 1 saatte yakın kestirme faslından sonra dileyen katılımcılarımızla farklı bir rotadan yürüyüşe geçiyoruz. Yürümek istemeyen katılımcılarımız traktör ile çiftlik evine dönebilirler. 12 km uzunlukta tamamen doğal orman ve sürekli inişten oluşan parkurumuzu 2.30 saatte yürüyerek Taşçılar göletine geliyoruz. Burada bizi bekleyen aracımıza binerek çiftlik evine geliyoruz. Dileyen katılımcılarımız odasında, dileyenler çim alan ve hamak üzerinde dinlenebilirler. Akşam yemeğimizi ızgara menüsü ile afiyetle yedikten sonra içinde Daday fotoğraflarının yer aldığı kısa süreli bir saydam gösterisi izliyoruz. Yarı açık restorandaki şömine başında şarkılar söyleyerek gecenin keyfini çıkarıyoruz. Dileyenlerle gece yürüyüşü yaptıktan sonra uykuya geçiyoruz .

2.GÜN: Sabah saat: 07.30'da kalkıyoruz. Yine açık havada güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra atların eğerlenmesiyle manejde aldığımız kısa süreli eğitim sonrası sırayla doğal parkurda at biniyoruz. Öğle yemeğimizi yöreye özgü gözleme çeşitleri, ayran, meyve ile afiyetle yedikten sonra içilen çay sonrası çiftlik evinden ayrılıyoruz. Daday'da Atatürk'ün misafir olduğu halen restorasyonu bitirilemeyen evde kısa süreli durduktan sonra Kasaba köyündeki tarihi Mahmut bey camiisini ziyaret ediyoruz. Daha sonra Kastamonu'ya gelip Liva Paşa konağı(Etnoğrafya müzesi) ve Arkeoloji müzesini geziyoruz. Daha sonra Çankırı üzerinden yolumuza devam edip akşam saat. 22.30'da Ankara'ya geliyoruz. Bir başka etkinlikte buluşabilmek dileğiyle vedalaşıp ayrılıyoruz.

GEZİ ÜCRETİ: 175.00 YTL peşin. 185.00 YTL 3 eşit taksitle ödeme olanağı.

Bu ücrete 31 kişilik Turkuaz veya Powerbus ile özel ulaşım, yol ikramları, kahvaltı(2), öğle yemeği(2), yayla transferi(1), akşam yemeği(1), çiftlik evinde konaklama(1), TÜRSAB seyahat sigortası, tüm çevre gezileri ve rehberlik hizmetleri dahildir.

Yemeklerde kola-fanta tür içecekler fiyata dahil olup alkollü içecekler, Kastamonu'daki Müze giriş ücretleri ve 2.gün akşam yemeği dahil edilmemiştir.

Bu etkinliğe katılmak isteyen değerli katılımcı ve üyelerimiz beni arayarak ya da ileti göndererek rezervasyon yaptırabilir, REF TUR'dan Evren hanımı arayarak rezervasyon ve kayıt işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. başvuru sırasında hangi tarihteki etkinliğe katılacağınızı belirtmenizi öneriyorum.

Burası bir çiftlik evi olup konaklama sistemi; 6 tane double yataklı oda, 1 adet 4lü single yataklı oda, 3 adet 3 single yataklı oda ve 4 adet 2 single yataklı oda bulunmaktadır. Oda sayısı toplam olarak 33 kişiliktir. Bu odaların hepsinde duş ve tuvalet bulunmakta olup, kahvaltı ve öğle ve akşam yemekleri hava durumuna göre açık yada kapalı restoranda yenilmektedir. Tesiste bu sene odalarda ve restoranda onarım ve yeniden düzenleme işleri yapılmıştır.

1.gün öğle yemeği 1650 mt'de Halaçoğlu yaylasında mangalda sucuk, içecek, söğüş salatalık ve domates, kola-fanta, meyve, çay ve kahve olarak sunulacaktır.

Bütün yemeklerin hepsi; besleyici, doyurucu ve keyif verici olarak hazırlanacaktır.

Sizlerle doğada, dağlarda ve Daday'da görüşebilmek dileğiyle.

Güzel bir hafta dileklerimizle.

Hoşçakalın.

Haşim AĞCA / Ercan ASLAN

0532 / 422 16 42




web sitemiz adresinden izleyebilirsiniz.

REF TUR seyahat acentası

Atatürk bulvarı No: 83/2 Kızılay-ANKARA

Tel: 430 18 66

İlgili kişi: Evren BULUT

Hiç yorum yok: