14 Haziran 2007 Perşembe

Ayakizi kimdir nedir?

AYAKİZİ NEDİR NE YAPAR



Merhaba Değerli Ayakizi Grubu Dostlarımız...

Teknolojinin doğaya kafa tutuşu, doğayı bilinçsizce yok etme çabalarına karşın güzel taraflarıda var...Ve bunların en güzeli de iletişim ortamını sağlayabilmesi .


20 TEMMUZ 2002 yılında yakın çevre ilişkileri ile kurulan Ayakizi Gezi Grubu; zamanla yeni dostlukların, yeni arkadaşlıkların kurulması ile bu günkü halini aldı. Yaklaşık olarak; tanıdığımız, etkinliklerde birlikte olduğumuz 1700 civarında üyemiz var. Ve bu üye dostlarımızın da kendi çevrelerinde arkadaşlıkları var. Hal böyle olunca da herhangi bir durumda ulaşabildiğimiz dostlarımızın sayısı 5-6 bin kişye kadar çıkabiliyor. Ve doğal olarak bu sayı, bu oluşum bizlere çok ciddi bir sorumluluklar yüklüyor.


Çünkü genel olarak grubumuzun karakteristik özellikleri; sosyal, kendine zaman ayıran , sanatla ilgilenen yada sanatsal etkinliklere katılmaya çalışan, çevreye-doğaya, yaşadığımız coğrafyanın kültürel değerlerine zenginlik olarak bakan, insan ve doğa sevgisini ön planda tutan bir yapıya sahiptir. Bizlerin de bunun bilincinde olarak bu içeriğe uygun etkinlikler yapmamız ve bu doğrultuda hareket etmemiz gerekiyor. Aslında hepimiz genel olarak aynı düşünceleri paylaştığımız için bu konuda kendimizi fazla zorlamamız gerekmiyor.


Önceleri Yahoogroups'da kurduğumuz ayakizi@yahoogroups.com mail listimizde ağırlıklı olarak, bu tür etkinliliklerden ve bazende çok acil olması durumunda kan ihtiyacı veya eleman arayan dostlarımıza yine içimizden birilerinin başvurmaları amacıyla çok az da olsa eleman ilanlarına yer verdik.


Ancak sonrasında ayakizi@yahoogroups.com e-posta listesi bizlere yetmemeye başladı, Dostlarımıza etkinlikler sonrası görsel ziyafet çekmek istedik, Duyuruları, etkinlikleri, fotoğrafları, ekran koruyucuları, duvar kağıtları elimizde ne varsa dostlarımızla paylaşmak istedik.


Bunun bir yolu vardı...web sayfası..!


Web sayfası hazırlamakta elimizden gelen birşeydi ve neden olmasın dedik. Sayfamızı 2003 yılında portal yapısı içinde kurduk, ancak bu dönemde bir türlü randımana ulaşamadık ve sitemiz belli dönemlerde kapanıp açılmak durumunda kaldı. Biz buna olgunlaşma dönemi diyoruz...


Şimdilerde önceleri; http://www.ayakizi.org olan site alan adımız sonradan http://www.ayakizi.web.tr olarak yayın hayatına devam etmeye başladı.


Bu arada eski siteyi bilen dostlarımız http://www.ayakizi.org sitesine bağlandıklarında yine www. ayakizi.web. tr ye otomatik yönlendirildiler.


Artık http://www.ayakizi.web.tr olarak sizlerin sesiniz ve duygularınız olarak sürekli yayında olacağız.


Böyle bir ortamda web sitemizde grubumuzu ilgilendirecek; haber, duyuru, sanatsal etkinlikler, kültür, mitoloji, astronomi, komik, fotoğraf, vs. konularda hazırladığınız yazılar bize ulaşması halinde yayınlanacaktır. Bu yazıları hazırlarken ve gönderirken başta söylediğimiz ilkeler ve tüm grubu ilgilendirebilecek konulardan seçilmesi ilgili yazıların yayınlanabilmesi için bir zorunluluktur.


Ancak kabul edersinizki bu sadece Ercan ASLAN ve Haşim AĞCA'nın altından kalkabilecekleri bir şey değildir. Bu siteye bütün Ayakizi grup üyelerinin zamanı, olanakları ve bilgi birikimi ölçüsünde; haber, duyuru, etkinlik anlamında katkı yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için her üyemiz sayfamızın haber ekle kısmından haber ekleyebilecek ve onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Ayrıca editörlük sistemi de işler hale getirilecektir. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz. İlgi duyduğunuz alanlarla ilgili tüm grup üyelerini ilgilendirebilecek konularda sizlerin desteğini bekliyoruz. Sitemiz içeriklerine uygun; konusunda uzman; arkeolog, sanat sever, astronom, sanatçı, güncel olayları ve haberleri izleyen dostlarımızdan yazı ve ve destek konusunda istemlerimiz olacaktır. Ama herşeyden önemlisi sizlerin birer grup üyesi olarak; ilginç ve ruhumuza uygun yazıları hazırlayarak bizlere haber ekle veya bize yazın linkinden ulaşmanız halinde biz de sizlerin bu değerli çalışmalarını yayınlama olanağına erişeceğiz.


Bu bizlerin birlikteliğini daha da arttıracak, dostluk ilişkilerimizi geliştirecek, etkinliklerin ve paylaşımın doruğa ulaştığı güzel günlere doğru götürecektir.


Web sayfamız http://www.ayakizi.web.tr ye geçmemiz dolayısı ile bizlere destek veren bütün dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Ve sizlerden koşullarınız ve zamanınız uygun olduğunda ; yazı, fotoğraf, eğitici ve güncel yazılar, eleştri ve gezi anısı, yorum olsun, özellikle geziler sonrasında yazı bekliyoruz. Bu hem sizlerle iletişim kurmak adına gerekli hemde sizlerin de sesini diger Ayakizi grubu üyelerine ve sitemizi ziyaret eden diger konuklarımıza duyurmak için gerekli olduğunu düşünüyoruz.


B İ Z L E R A Y N I Ş E Y L E R İ D Ü Ş Ü N Ü Y O R U Z!...


Haşim AĞCA hasimin@ayakizi.web.tr 0532/ 422 16 42

Ercan ASLAN ercanin@ayakizi.web.tr 0535 / 276 05 53

Hiç yorum yok: